Vijf redenen waarom een retraite boeken een heel goed idee is

debbie molhuizen

Dit blog is niet zomaar een verkooppraatje. Het is een beproefd recept: zo'n retraite. Die verkoopt zichzelf. We weten alleen ook hoe spannend het kan zijn om zo'n reis voor jezelf te boeken. Daarom in deze blog vijf redenen waarom een retraite boeken een heel goed idee is.

Je weet zelf heel goed dat het goed voor je is om één keer per jaar een week weg te zijn van alles en iedereen. Even tijd voor jezelf en effe niks. Eigenlijk wil je het wel, maar je regelt het nog niet. Er zijn genoeg bezwaren en er is ook genoeg te doen.

Pauze nemen doet ertoe

In het boek ‘De kracht van rust‘ (2021) haalt Mirjam van der Vegt de kloosterling Geert Derkse, aan. Hij geeft ons de volgende richtlijn waar het gaat om het nemen van pauzes. Want pauzes nemen doet ertoe, juist als het voelt alsof het nu echt niet kan.

Vijf redenen waarom een retraite een heel goed idee is

Een weekje tijd voor jezelf is in deze tijd een unicum te noemen. Waar we jaren van ‘op elkaars lip’ achter de rug hebben door de pandemie, is de behoefte nog groter geworden om even geen ruis om je heen te hebben.

Richtlijn in het nemen van pauzes

Lotte heeft daarom vijf redenen op een rij gezet waarom een retraite boeken een heel goed idee is.

1 – Uitchecken om in te tunen bij jezelf 

De betekenis van het woord retraite is ‘afzondering voor spirituele ontwikkeling en geestelijke oefening’. Je trekt je terug uit het alledaagse om bij jezelf naar binnen te kijken. Vanuit het inzicht en de rust die ontstaat zet je stappen die voor jou kloppen. Vertragen is een belangrijke stap in dit proces en hoe fijn is het om te vertragen in een prachtige omgeving, omringd door gelijkgestemden. 

2 – Opladen, nieuwe energie & inspiratie opdoen 

Je laat de boel de boel. Geen werk, huishouden of de noodzaak om voor anderen te rennen, vliegen en zorgen. Een retraite biedt de ruimte om tijd met jezelf door te brengen. Ervaar hoe het is om te doen en laten wat voor jou klopt. 

3 – Oude gewoonten gedag zeggen 

Je kent het wel, die gewoonten die er met de jaren zijn ingeslopen. Je weet dat jouw gedrag niet goed is en je wilt het wel anders inrichten voor jezelf maar het lukt niet. Tijdens een retraite krijg je meer inzicht in jouw drijfveren en ervaar je hoe het is om het eens anders dan anders te doen. De ontspannen start van de dag, de gezonde activiteiten, de rust en de momenten van reflectie geven je inspiratie te onderzoeken wat voor jou klopt. 

4 – Puur contact ervaren

Soms vergeten we dat we een deel van de natuur zijn. Tijdens een retraite ben je veel buiten en maak je intensief contact met jouw innerlijke natuur. Je bent niet de enige, we gaan allemaal steeds een beetje meer open. En zo ontmoet je binnen een groep gelijkgestemde vrouwen, jezelf opnieuw.

5 – In het hier & nu zijn

Ontspanning en reflectie zijn belangrijke aspecten van een retraite. Meditaties, yoga en andere inzichtgevende oefeningen dragen bij aan een goede balans tussen lichaam en geest. Er ontstaat meer aandacht voor jezelf in het hier en nu. Je vergroot het vermogen om te zijn met wat er is. 

Redenen waarom een retraite boeken een goed idee is

Een volgende stap zetten

Ben je geïnspireerd geraakt? Dat doet ons goed. Wil je een volgende stap zetten in het verwezenlijken van jouw verlangen en ontdekken of de retraite van De Intervisieclub bij je past? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek, zodat je kunt beslissen of de retraite op Ibiza jouw pauzeknop van dit jaar gaat worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lotte Richardson

Wil je meer echte verhalen lezen?

Meld je aan en ontvang de blogs automatisch per mail

No worries. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
× What’s Up?
0 Shares
Share
Tweet
Share
WhatsApp
Email