header reflect 1

Nog geen idee wat jij ervan vindt, maar wij zijn best trots op onze allereerste Reflect.

Iedere maand ontvang je praktisch toepasbare inspiratie om bewust te leven en werken.

Ben je er blij mee? Deel deze pagina dan vooral in jouw netwerk.

Deze Reflect gaat over gewoonten. De meeste goede voornemens zijn de prullenbak alweer in. Daarom: hoe dan wel?

Gewoonten

Een gewoonte is een manier van handelen die je onbewust – dus zonder erbij na te denken – uitvoert en herhaalt.

Voor- en nadelen

Het voordeel van een gewoonte is dat je energie bespaart: de automatische piloot helpt je zonder al te veel gedoe door de dag. Het nadeel van een gewoonte is pas aan de orde, als de gewoonte tot negatieve gevolgen leidt.

Gewoonten doorbreken

Negatieve gevolgen, daar willen we vanaf. Het liefst zo snel mogelijk. Doe dat niet. Word je eerst meer bewust van je gewoonten. Kijk ernaar, krijg zelfinzicht. Neem daarna afscheid van een negatieve gewoonte. Zet kleine stappen, wees lief voor jezelf en eindig groots.

Leestip

Elementaire Gewoontes

In mijn blog over gewoonten schreef ik er al over: ook ik wil niets liever dan mijn walk-in-voorraad-closet om vier uur 's middags voorbij lopen. Omdat dit mij lang niet altijd lukt, ben ik de New York Times bestseller Elementaire gewoontes van James Clear gaan lezen. 

 

In het kort

James legt ons uit dat je een gewoonte niet van het ene op het andere moment doorbreekt. Je verbetert jezelf beter steeds een beetje. Wat eerst verwaarloosbaar lijkt, kan uiteindelijk allesbepalend worden.

Ten tweede, en dat spreekt ons bijzonder aan, legt James ons uit dat in plaats van je af te vragen wat je wilt bereiken, je beter voor je kunt zien wie je wilt zijn. Om je vervolgens met dat beeld te verbinden. Met welke versie van jezelf wil jij je identificeren? Krijg dat helder en maak dàt waar.

Verder beschrijft hij vier wetten die ons helpen onze negatieve gewoonten te doorbreken. Lezen dat boek.

 

Bewust Bewegen

Iedere Reflect krijg je in een video of audio file een handige oefening uitgelegd door Lotte Richardson, yogalerares, masseur én onze nieuwste collega bij de Club, of door Debbie Molhuizen.

Je kunt van deze oefening maar het beste gelijk een gewoonte maken.

Feedback gevraagd: waar moet Reflect over gaan?

Aan welke content heb jij behoefte?
En...kijk je uit naar de volgende Reflect?

aanhalingsteken

Kies altijd de weg, die de beste schijnt te zijn, hoe ruw hij ook moge zijn. De gewoonte zal hem gemakkelijk maken.

- Pythagoras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief Reflect

Reflect #9 – Loslaten

Vol vertrouwen loslaten is voor velen een uitdaging. Veelal is de gedachte er vooral veel voor te moeten doen. Dat is een misvatting. In deze Reflect aandacht voor de kunst van het loslaten.
Lees verder

Reflect #8 – Aandacht

Dit keer een andere Reflect dan anders. Eén waar de aandacht volledig uitgaat naar Amref Flying Doctors. Aandacht is maar één keer te geven. Lezen dus, met aandacht, over het Uitzwaai Event voor de Africa Hike.
Lees verder

Reflect #7 – Verbinding

Je veilig voelen en verbinding ervaren, is een krachtige formule om een fijn leven te leiden. Je kunt omgaan met de onherroepelijke ups and downs en je ervaart veerkracht. Overleven wordt overbodig, zelfs in moeilijke tijden.
Lees verder

Reflect #6 – Lef

Persoonlijke ontwikkeling is voor de moedigen onder ons. Je ziet alles, ook jouw schaduwkant. Voor leren, heb je lef nodig.
Lees verder

Reflect #5 – Groei

Jezelf ontwikkelen vindt vooral plaats aan en met een ander. We hebben elkaar keihard nodig. Daaruit volgt zakelijke en economische groei. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met die laatste vorm van groei?
Lees verder

Reflect #4 – Perfectie

Het altijd alles goed willen doen heeft een keerzijde. Een illusie nastreven heeft nog nooit iemand gelukkiger gemaakt. Geloof jij dat perfectie bestaat?
Lees verder

Reflect #3 – Bewegen

Bij bewegen denken we al snel aan sporten, wandelen of fietsen. In deze Reflect staan we stil bij een andere vorm van bewegen.
Lees verder

Reflect #2 – Rust

Als het stormt in je leven, dan kunnen er drie dingen gebeuren: je gaat vechten, vluchten of bevriezen. In deze Reflect leer je dat rust een basisingrediënt voor een fijn leven is.
Lees verder

Reflect #1 – Gewoonten

Gewoonten doorbreken: januari lijkt de perfecte maand om te beginnen. Maar in de derde week geven we de moed alweer op. In deze Reflect tips en oefeningen die je écht helpen te veranderen.
Lees verder
× What’s Up?