Blog

Zelfkennis is de bron van alle groei. In deze blog krijg je de inspiratie die je nodig hebt om bewust te leven en werken.

Persoonlijke Ontwikkeling

Vergeven om volledig los te laten

Door aandacht te geven aan acceptatie, aanvaarding en vergeving, geef je jezelf de vrijheid om los te laten. Je laat oude gewoonten, patronen, emoties en oud verdriet achter je. In deze blog leer je hoe je kunt vergeven zodat je achter je kunt laten wat je niet langer dient.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Moeten loslaten is hét recept om te falen

Loslaten lijkt hét wondermiddel voor alle situaties die stagneren. Of het nu thuis is of op jouw werk: je hoort het je jezelf vast weleens hardop zeggen of denken: 'Ik moet dat loslaten'. Deze gedachte is hét recept voor falen.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Verbinding met jezelf hebben. Ehm.

Verbinding bedenken leidt niet tot verbinding. En daar ging ik zelf even aan voorbij tijdens een coaching sessie. Ik strooide woorden en ging goed de mist in.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Bijna vrij! Drie redenen waarom toewerken naar vakantie stressverhogend is.

Je doet alvast wat inkopen tussendoor en je bent alles al aan het regelen voor het huis, de dieren en familieleden die jouw hulp en ondersteuning gewend zijn. Toewerken naar de vakantie: wie kent het niet. In deze blog drie redenen waarom toewerken naar je vakantie stressverhogend is.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Duurzaam conflicten oplossen: hoe dan?

Of het nu gaat om geld, macht, bezit, mening, oordeel of verschil van inzicht: conflicten zijn aan de orde van de dag. Het maakt nogal uit hoe jij zelf met een conflict omgaat. In deze blog lees je hoe je conflicten oplost op een duurzame manier.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Jouw weerstand overwinnen doe je zo – deel 3

Wil je weten welke oefening je kunt doen om jouw weerstand te overwinnen? Lees deze derde en laatste blog uit de serie 'Jouw weerstand overwinnen doe je zo' en doe mee.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Jouw weerstand overwinnen doe je zo – deel 2

Zijn met wat er is. Het klinkt simpel maar wij mensen hebben het er maar moeilijk mee. Waar dieren zich zonder pardon overgeven aan het bestaan, blijven wij vechten of gaan we vluchten omdat wat is, ons niet aanstaat. Het kan anders.
Lees verder
Persoonlijke Ontwikkeling

Jouw weerstand overwinnen doe je zo – deel 1

Je bent niet de enige die stagneert in persoonlijke groei, omdat je jezelf in de weg zit: weerstand is een bekend fenomeen. Deze serie van drie blogs leert je om jouw weerstand te overwinnen.
Lees verder
Vraag & inzicht

Hoe overleef ik mijzelf? Een gastblog over afwijzing en onzekerheid.

Of het nu mijn vriendschappen, relaties of banen betreft: echt lang houdt het niet stand. Ik zocht begeleiding en kreeg inzicht. In deze blog neem ik je mee op mijn innerlijke reis.
Lees verder
Gezondheid

‘Beweeg meer’ werkt niet.

Wie wil er nou nóg meer stress ervaren op het moment dat je al weet dat je te weinig beweegt? Niemand. Daarom in deze blog aandacht voor wat wel werkt om vaker te bewegen.
Lees verder
Retraite

Vijf redenen waarom een retraite boeken een heel goed idee is

Dit blog is niet zomaar een verkooppraatje. Het is een beproefd recept: zo'n retraite. Die verkoopt zichzelf. We weten alleen ook hoe spannend het kan zijn om zo'n reis voor jezelf te boeken. Daarom in deze blog vijf redenen waarom een retraite boeken een heel goed idee is.
Lees verder
Retraite

Je krijgt het niet verkocht als je er zelf niet achterstaat

"Ik wil wel graag mee op retraite, maar ik krijg het niet verkocht aan mijn leidinggevende en partner". Kan het zo zijn, dat de verkoop stokt, omdat de ander haarfijn aanvoelt dat er ruimte is voor onderhandeling?
Lees verder

Wil je meer echte verhalen lezen?

Meld je aan en ontvang de blogs automatisch per mail

No worries. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.
× What’s Up?